maandag 1 april 2013

De eerste vracht op weg naar Zweden

Samen met buurvrouw Thea en Tyler ben ik op pad gegaan met een gehuurde bus/vrachtwagentje om de eerste spullen te brengen en eindelijk, eindelijk ons stekkie te zien!
We gingen tegen kwart voor 7 in de ochtend weg en begonnen vol goede moed aan de lange reis.
Na 10 km hadden we echter al door dat het een heeeeeeeele lange reis ging worden, met heel veel moeite redden we de 90 km/uur en dan was het echt op! ( los van het feit dat je dan iedere 300 km.voor 80,- moet tanken!)
Maar we hebben lol gehad, slappe lach gehad en uiteindelijk kwamen we na 14 uur aan op ons gezellige logeeradres bij Nederlandse mensen: http://www.voffhundcentrum.se/pagina12.html
Ook superstekkie als je je honden meeneemt op vacantie ;-)

Even wat kletsen en dan op naar de stuga, uitpakken en slapen!!!

De volgende ochtend had ik om 9 uur afgesproken met de verhuurder maar helaas was Tomtom niet ingesteld op de gekke zweedse wegen en konden we het net niet vinden. Ik had alles thuis al verkend met streetview dus ik wist iig dat we in de buurt zaten :)
Verhuurder gebeld die ons met het hele gezin gezellig kwam ophalen :D
Tips voor onze toekomstige bezoekers: vul altijd de coordinaten van het adres in! Je kunt deze vinden op google map als je het adres intikt.

En toen draaiden we de oprit op....Er komen nog foto's vanaf de oprijlaan maar ik moest natuurlijk mijn handjes aan het stuur houden.
We keken onze ogen uit, het is groter dan we dachten en het huisje wat op de foto zo klein leek te zijn bleek ruim zat!
Niet schrikken van de mooie kleurtjes en kinky behangetjes :) En Thea staat in de 2e kamer onthoofd te zijn maar dat komt omdat ze foto's is aan het maken van de antieke stoeltjes van Barry's oma :)
Deze gele kamer links wordt de speelkamer voor kinderen / logeerkamer.
 
En de keuken, uit het raam kijkend zag ik de eerste visite al aankomen.
* filmpje volgt, wil niet laden*
 
Deze foto hangt in de kamer. Het huis is gebouwd rond 1930 en deze foto dateert uit de jaren 80
Je zit er rechts een schuur opstaan en links een stuga(huisje). Deze staan er niet meer maar mogen dus wel weer gebouwd worden.
 
 
En ja, ik heb mijn felbegeerde originele houtfornuis :) Dus die wordt straks weer in zijn oude glorie hersteld en gebruikt.
 
Uitzicht over de oprit en 2 weilanden vanuit de huiskamer.
 
Boven hebben we 2 slaapkamers en een grote walk in closet :) Voorlopig slapen de jongens bij elkaar en kan alles nog even blijven zoals het is.
 
En dan de schuur....wauw!!!! Een echte originele oude,hoge schuur, compleet met kieren, een oude slijpsteen, een antieke slee waarje het paardvoor spant en boomstammen uit het bos gaat halen, een antieke ploeg,appelkisten, antieke gewichtjes en noem maar op! Een walhalla voor mensen die van struinen houden en een speelparadijs voor de kids.
Ik moet alleen langzamer bewegen met filmen, nu word je zeeziek :)
 
Rechts zie je een deels geisoleerd "hok" dat bleek de kattenkamer te zijn )
 
Beneden de schuur zijn 2 stallen, een werkbank, 2 dichte stallen en nog veel ruimte over.
Heel wat van te maken dus! Kijk eens naar die dikke muren!
 
Aan de overkant van deze schuur is een dubbele carport, een hondenkennel en een houthok. En een deurtje,...en als je dat opdoet zie je....

 
Een echte oude poepdoos!!!!
Is alleen voor gasten hoor :)
 
pfff,ik kan nog uren kletsen maar bewaar dat voor nieuwe blogs,jullie hebben iig al een indruk nu ;-)
 
Dag droomhuis, tot volgende maand!
 
 

 


4 opmerkingen:

  1. Wow, gaaf! Behang is zo vervangen, moet je die prachtige houten vloeren zien! En dat uitzicht! Colin vindt het jammer dat het outhouse geen two-holer is :P .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het uitzicht is onbetaalbaar,uit welk raam je ook kijkt...maar wat bedoelt Colin???

    BeantwoordenVerwijderen