zondag 17 februari 2013

Bijna...maar net niet helemaal...

Zo dichtbij maar helaas....Leuk huis gevonden om te starten. Niet een droomhuis, daarvoor is het net ff te klein, tuin mag groter, het mag verder van de weg en graag nog een gastenverblijf maar toch, het was wel een huis waar je kunt beginnen ;-)
Hectares bos direct grenzend aan je tuin, 2 meren op loopafstand , school niet te gek ver weg en een heel mooie omgeving.
Maar ja, hij wordt pas eind juli opgeleverd en dat is echt te laat voor ons. Dat geeft de kinderen te weinig tijd om te wennen en qua groeiseizoen loopt he dan ook ver ten einde....

Onze accountant had ook 2 huizen waarvan 1 veel te duur en de ander erg klein en alleen electrisch verwarmd. En dat wordt vanzelf een duur grapje!
Dus we speuren vrolijk verder.

Ondertussen is hier de lente in huis al begonnen en ben ik aan het testen of het opkweken in eierschalen invloed heeft op de ontwikkeling van zaailingen :)

En de lang verwachtte Marans eieren liggen in de broedmachine!
Ik heb 6 zwarte, en 20 Tarwe waar hopenlijk nog een paar blauwen bijzitten.
Dus straks hebben we niet alleen bruine en groene eitjes maar ook rode :)

Van onze groenlegger ligt nu ook een eitje in de machine, evenals 1 van en Isa'tje en Tyler wilde heel graag een eitje erin van zijn Pino .
Mocht daar iets uitkomen dan heeft hij al 2 kippen :)
Rond 9 maart verwachtten wij de kuikens dus op Tyler zijn verjaardag hebben we extra gasten :)

Het wordt nog heel interessant om straks onze kippen mee te gaan nemen naar Zweden, volgens mij mag je 5 importeren anders wordt je als handelaar gezien maar ik wil natuurlijk wel een paar kuikens van deze ronde meenemen...

Verder is Barry nu bezig met de omheining van de paddocks af te breken, dat hout hergebruiken we weer voor kweekbakken. Ik wil ze graag maken met demontabele poten zodat we straks de bakken redelijk makkelijk kunnen verplaatsen.
Ook het inpakken is al in gang gezet, beetje voor beetje inpakken en schoonmaken en opruimen zodat er tzt niet enorm veel in 1 keer moet gebeuren ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten